"strategie- of structuurwijzigingen van een bedrijf hebben vaak meer effect op gedragsverandering dan training of coaching"
- Bob Willems -

Bob Willems


Ik heb zowel een achtergrond in organisatieadvies als een psychologische achtergrond en vind het plezierig om die in opdrachten te combineren. Ik geloof er namelijk in dat context in grote mate gedrag bepaalt. Vanuit die overtuiging wil ik mensen en organisaties ondersteunen om prestaties te verbeteren en hun talenten optimaal te benutten. Om dat te doen moet je ontwikkelprogramma’s altijd nauwkeurig op maat maken omdat iedere specifieke context om een specifieke oplossing vraagt.

 

Ik wil als partner in business breed inzetbaar zijn en heb door de jaren heen in opdrachten in verschillende rollen gewerkt: als adviseur, programmamanager, ontwerper, ontwikkelaar, facilitator, trainer en coach. Door steeds goed af te stemmen met mijn opdrachtgever welke rol en expertise op dat moment het meeste bijdraagt aan het resultaat in een organisatie kan ik optimaal bijdragen.  


Ik hou ervan om mij vast te bijten in taaie vraagstukken en goed te onderzoeken wat er precies gebeurt in een bedrijf; Wat is de hogere intentie van een bedrijf? Welke strategie en structuur keuzes maakt het bedrijf? Wat betekent dit voor gedrag van mensen? Voor het leiderschap? Voor de interactie tussen mensen? En hoe kun je daar positief in beïnvloeden en echt maatwerk leveren dat het verschil maakt. Ik houd ervan om daar open en bevlogen het gesprek over aan te gaan, gebruik makend van mijn ervaring, expertise en talenten. Ik ben steeds op zoek naar manieren om de laatste inzichten op gebied van leren en presteren effectief toe te passen. Daarbij put ik uit de laatste inzichten op het gebied van leiderschap en management, van gedrag in algemene zin en van de fysiologie van de mens en waar deze drie gebieden elkaar raken en beïnvloeden.

 

LinkedIn pagina van Bob Willems

Lees meer...
Afbeelding